"Rusza konkurs #mitosmakuje - do wygrania staże u Karola Okrasy

Etapy konkursu
Konkurs rozgrywać się będzie w trzech etapach, zaczynając od zgłaszania trzech autorskich potraw przez formularz internetowy na stronie www.mitosmakuje.pl, aż do finału, gdzie finaliści zaprezentują swoje dania na żywo podczas wydarzenia plenerowego w Krynicy-Zdrój, walcząc o głosy publiczności i uznanie jury.

Kryteria

Zgłoszenia będą oceniane pod kątem oryginalności, potencjału wprowadzenia dania do menu estauracji oraz wykorzystania różnorodnych rodzajów mięs drobiowych. Ważnym momentem będzie prezentacja potraw na żywo przed jury oraz finalne prezentacje podczas imprezy plenerowej, gdzie poza oceną jury, uczestnicy będą mieli szansę zdobyć głosy publiczności.

Warunki uczestnictwa

Konkurs jest otwarty dla kucharzy, bez względu na ich hierarchię zawodową. Ważne jest, by każdy uczestnik miał ukończone 16 lat i uzyskał zgodę na udział od swojego pracodawcy.

Nagrody

Oprócz prestiżu i możliwości zaprezentowania swoich umiejętności szerszej publiczności, na laureatów czekają atrakcyjne nagrody, w tym staż dla pierwszych trzech osób w renomowanej Restauracji Platter by Karol Okrasa. Dodatkowo, wszystkie zakłady gastronomiczne zatrudniające laureatów otrzymają sesję zdjęciową, a najlepsze potrawy zostaną opublikowane w specjalnej książce kucharskiej.
Jak wziąć udział?

Zainteresowani uczestnicy powinni zgłosić swoje potrawy za pośrednictwem formularza na stronie www.mitosmakuje.pl do 15 kwietnia 2024 roku. To niepowtarzalna okazja, aby stanąć w szranki z najlepszymi i pokazać szerokiej publiczności swoje kulinarny talent oraz innowacyjne podejście do drobiu.

Nie przegap tej wyjątkowej okazji, by zaistnieć na małopolskiej scenie kulinarnej i dołącz do konkursu „#mitosmakuje” już dziś!

Organizatorem konkursu jest AG Consulting wraz z Polskim Związkiem Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu.

Konkurs finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego